Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین سارا محسنی؛ وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف گردید مجموعاً معادل مبلغ ۴۳۵ هزار میلیارد ریال از باقی‌مانده سهام متعلق به دولت در شرکت‌های پالایش نفت تهران، تبریز، اصفهان، بندرعباس و شرکت‌های سرمایه گذاری ملی ایران، تولید تجهیزات سنگین – هپکو و ایران ترانسفو را به بانک‌های ملت، صادرات و تجارت واگذار نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهروز خدارحمی، مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات درخصوص این موضوع گفت: هنوز بسیاری از موارد قطعی نشده و در حال حاضر در سطح گمانه‌زنی است. به دلیل اینکه هنوز نرخ‌ها، نسبت‌ها و... نهایی نشده‌اند. اما باتوجه به میزان اطلاعاتی که در اختیار داریم، دولت برای تامین کسری بودجه، باید بخشی از سهامی را که در اختیار دارد (عمده سهم‌ها، پالایشی هستند) واگذار می‌کرد و تامین مالی را از طریق بازار سرمایه انجام می‌داد. 

وی افزود: باتوجه به شرایط حاکم بر بازار سهام در چهار یا پنج ماه گذشته، دولت به این نتیجه رسید که بازار سرمایه، کشش جذب میزان زیادی از پول را ندارد. بنابراین تامین مالی باید به صورت غیرمستقیم و دوره رونق با یک فاصله زمانی در دو مرحله رخ دهد.

خدارحمی اضافه کرد: هدف دولت این است که به جای عرضه سهام بلوکی در بازار سرمایه، در دو مرحله و از طریق بانک‌ها، تامین مالی را انجام دهد. بدیهی است که اگر دولت قصد تکرار تجربه‌ای مانند دارا یکم و دوم و... را داشت، برای بازار سرمایه و فعالان آن خبر بدی تلقی می‌شد. اما تصمیمی که در حال حاضر گرفته شده درمقایسه با حالت اول، خبر بسیار بهتری است. یعنی مبنا بر این نیست که از نقدینگی فعلی که در بازار سهام موجود است، با عناوینی مانند فروش سهام دولت به جهت کسری بودجه و تامین مالی، مبلغی کسر شود. 

مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات تصریح کرد: به نظر می‌رسد که از جنبه‌ای دیگر نیز، واگذاری سهام دولت به بانک‌ها، خبر خوبی محسوب می‌شود. دفعات متعددی از سوی دولت و وزارت اقتصاد اعلام شده که برنامه‌های جدی برای عرضه IPO یا تامین مالی از طریق بازار سهام وجود دارد و این موضوع در ماه‌های اخیر از سوی هیات دولت و وزارت اقتصاد عنوان شده است. برداشت ظاهری که از چنین موضوعی می‌شد به این صورت بود که خبر بدی برای اشخاص در بازار سرمایه محسوب می‌شد. اما معنی ضمنی که با چنین انتقالی جدی شده، این است که دولت قصد دارد اتهامات وارد شده مبنی بر جبران کسری بودجه در زمان رونق بورس و عدم اهمیت به رکود یا رونق بازار سهام پس از تامین مالی را از خود دور کند، نشان دهد که برنامه‌ها برای بازار سرمایه هنوز تمام نشده است، این برنامه‌ها بلندمدت هستند، برای اینکه در آینده تامین مالی بیشتری صورت گیرد، زیرساخت‌ها را فراهم خواهد کرد، نسبت به رکود یا رونق بورس بی‌تفاوت نیست و در زمانی که شرایط بدی بر بازار حاکم است، به نحوی تامین مالی خواهد کرد که آسیبی به بورس وارد نشود.

وی اظهار داشت: از منظر مباحث مطرح‌شده، تامین مالی دولت به صورت غیرمستقیم، اتفاق خوبی تفسیر خواهد شد و نشان می‌دهد که دولت برای تامین مالی از طریق بازار سرمایه در آینده نیز برنامه‌ریزی کرده است. اگر دولت قصد دارد حساب جدی‌تری بر بازار سهام باز کند، لازم است به رونق، توسعه و شکوفایی بازار سهام به عنوان پیش فرض، اهمیت بیشتری دهد و توجه کند که زیرساخت‌ها متناسب با توان و انتظار درنظر گرفته شوند. 

خدارحمی گفت: در دو سال گذشته، ۱۰ تا ۲۰ درصد از آنچه که به عنوان تامین مالی در کشور در حال رخ دادن بود به بازار سرمایه مرتبط می‌شد و ۸۰ درصد تامین مالی به صورت عمده از بازار پول صورت می‌گرفت. اگر قرار بر از بین رفتن نسبت‌ها و اختصاص سهم بیشتر به بازار سرمایه است ( به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی‌ها در راستای این امر است)، توان، پتانسیل و عمق بازار سهام درمقایسه با گذشته نیز باید متفاوت درنظر گرفته شود. این اتفاق، گام به گام در حال رخ دادن است. هرچند در شرایطی به سر می‌بریم که به دلیل عدم دیده‌شدن نقش جدید بازار در بخش‌ها و وزارتخانه‌های غیراقتصادی دیگر، برخی از متغیرها موانعی را ایجاد می‌کنند.

پربیننده ترین طرح جاماندگان سهام عدالت در کدام مرحله قرار دارد؟ تحرکات روزانه صندوق‌های قابل معامله/ ورود ۳۰۰میلیاردی حقیقی‌ها به صندوق‌های درآمد ثابت سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش امروز در بازار سهام/ حجم سنگین فروش در بازار نمای پایانی بورس امروز/ پایداری شاخص در روند نزولی نقشه بورس امروز بر اساس ارزش معاملات/ افت بیش از سه درصد ۵۰۰نماد در ۳۰دقیقه اول

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بازار سرمایه بازار سهام تامین مالی رد دیون گروه مالی سپهر صادرات واگذاری سهام دولتی وضعیت بورس امروز وضعیت بورس بازار سرمایه بازار سهام تامین مالی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۹۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته

یک کارشناس بازار سرمایه روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت را متعادل مثبت دانست و صنایع فولادی، پالایشی و همچنین نماد‌های تک‌سهم را به عنوان پیشتازان این هفته بورس معرفی کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «بهنام صمدی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت ماه اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که بورس در این هفته روند متعادل مثبتی را تجربه خواهد کرد.


این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: در طول هفته‌های اخیر شاخص کل بورس موافق شد که از محدوده مقاومتی ۲ میلیون ۲۷۰ هزار واحد عبور کند. با تحقق این مسئله اصلاح قیمت در این محدوده تکمیل شد و اکنون بورس آمده است که یک روند صعودی را در پیش بگیرد. حال باید دید که اخبار بنیادین تا چه حد می‌تواند بر این مسئله موثر واقع شود.


وی اخبار مربوط به احتمال تغییر نرخ ارز نیمایی را به عنوان یکی از اخبار موثر بر این بازار عنوان کرد و درباره آن گفت: در حال حاضر این مسئله یکی از اخبار مهم و در عین حال موثر بر بازار سهام است. تاکنون نامه‌نگاری‌های متعددی برای تحقق این موضوع صورت گرفته است.


صمدی همچنین درباره اثرگذاری نامه‌نگاری برخی از انجمن‌های تولیدی کشور با مقام معظم رهبری برای تغییر نرخ ارز نیمایی بر روند بازار سرمایه گفت: این نامه خود به تنهایی اثری بر بازار نخواهد گذاشت، بلکه این تصمیم بانک مرکزی درباره تغییر نرخ ارز نیما است که می‌تواند وضعیت بازار سهام را بهتر کند.


این کارشناس سرمایه اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ را به عنوان یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر بورس دانست که تعیین تکلیف آن می‌تواند شرایط مثبتی را برای این بازار رقم بزند.


وی در پایان پیرامون نماد‌های پیشتاز بازار سهام در هفته سوم اردیبهشت ماه هم توضیح داد: با توجه به اخبار مربوط به تغییر نرخ ارز نیمایی، انتظار می‌رود که در این هفته صنایع فولادی، پالایشی و همچنین تک سهم‌ها از وضعیت خوبی نسبت به سایر صنایع و یا نماد‌های بورسی برخوردار شوند.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار سرمایه ، بازار سهام ، بازار بورس ، بهنام صمدی ، نماد بورسی ، شاخص بورس لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA5

دیگر خبرها

  • سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک افزایش یافت
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • آینده بورس در چند پرده
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • شرکت سهام عام پروژه مسیر توسعه مشارکت مردمی در تامین مالی زیرساخت‌های کشور
  • قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها ابلاغ شد
  • شورای ملی تامین مالی به ریاست وزیر اقتصاد تشکیل شد
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود